Forside  »  Ingeniørnytt  »  Olje & gass  »  Suksess for Subsea Valley i Telenor...

Suksess for Subsea Valley i Telenor Arena

subsea_valley1

Tim Chrome fra Technip Norge og Elisabeth Lupnaav-Johnsen fra Trelleborg Offshore mottok årets Subsea Valley HMS-pris og Subsea Valley Kvalitetspris.

Årets Subsea Valley konferanse og utstilling 10. og 11. april i Telenor Arena på Fornebu ble en suksess.

Oljemessen samlet 2 800 deltagere, 155 utstillere og 40 foredragsholdere på årets viktigste møteplass for alle som deltar i Østlandets nye industrieventyr. Det kom tydelig fram i foredragene på Østlandets største oljemesse at leverandører i markedet for undervannsinstallasjoner går gode tider i møte. Og et stort fremmøte fra studenter lover godt rekrutteringen.

Fortsatt vekst

Fagekspertene slo fast at det blir fortsatt vekst i markedet for undervannsinstallasjoner, både nasjonalt og internasjonalt. Det to dager lange arrangementet hadde en lang rekke foredragsholdere som slo fast at norsk leverandørnæring til subsea og annen petroleumsindustri er en dynamisk industri i verdensklasse, anført av tunge aktører som hører hjemme i Subsea Valley, en geografisk akse som strekker seg fra Oslo til Kongsberg. Aksen har også sterke forgreininger til andre regioner av landsdelen, både på vestsiden og østsiden av Oslofjorden. Lokomotiver som FMC Technologies, Aker Solutions og GE Oil & Gas fører an i den voksende næringsklyngen.

Ungdommelig interesse

Messegeneral Erik Jølberg forteller at studenter, skoleelever og annen ungdom viste stor interesse for oljemessen.

- 200 studenter deltok på foredrag om karrieremuligheter og ledelse på tvers av generasjoner. I tillegg var mange andre interesserte unge innom møteplassen. Jeg anslår at det var godt over 250 fra student- og skolemiljøene, sier Jølberg. Han er spesielt fornøyd med at studentene hadde 88 Speedmatchmøter om karrieremuligheter i subseabransjens bedrifter.