Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT  »  Venter økt bruk av smarttelefoner og...

Venter økt bruk av smarttelefoner og nettbrett

Smarttelefoner

Smarttelefoner og nettbrett har utvilsomt gjort mobilitet til en naturlig del av arbeidshverdagen. En undersøkelse fra Avanade viser at 32 prosent av norske arbeidstagere bruker privat teknologi for å løse arbeidsoppgaver. Med lanseringen av Windows 8 forventes dette å øke ytterligere.

Undersøkelse er gjennomført av Wakefield Research på vegne av IT-konsulentselskapet Avanade og viser at 28 prosent av norske arbeidstagere allerede benytter private smarttelefoner for forretningsgjøremål som å lese e-post, komme seg på nett og oppdatere kalendere. Tilsvarende tall for nettbrett er på 16 prosent.

- Undersøkelsen viser generelt at ansatte i seks av ti bedrifter bruker private enheter, som for eksempel en smarttelefon eller et nettbrett for å gjennomføre vanlige arbeidsoppgaver. De norske tallene i undersøkelsen viser at 20 prosent allerede bruker smarttelefoner å løse avanserte arbeidsoppgaver som CRM, prosjekthåndtering, innholdsproduksjon og dataanalyse. Tilsvarende tall for nettbrett er på 12 prosent, sier Espen Sletteng-Fagerli, CTO i Avanade Norge.