Forside  »  Ingeniørnytt  »  IT  »  Cisco lanserer Wi-Fi-lokasjonsbasert...

Cisco lanserer Wi-Fi-lokasjonsbasert analyseverktøy

Cisco

Cisco har lansert en avansert plattform for analyse av Wi-Fi-lokasjonsdata, slik at bedrifter og tilbydere av Wi-Fi kan øke brukeropplevelsen og skape nye muligheter.

En av de første til å ta i bruk den nye plattformen er København lufthavn Kastrup. Verktøyet gjør flyplassen i stand til å følge med på passasjerflyten gjennom den internasjonale terminalen. På den måten er det mulig å forutse antallet ansatte som må være på plass for å betjene passasjerene.

- Ettersom utbredelsen av Wi-Fi øker, og flere og flere områder dekkes med Cisco-teknologi, vil analyse av lokasjonsdata kunne bidra til økt sikkerhet i for eksempel områder hvor en ønsker å ha kontroll på bevegelsene til store folkemengder, sier Nils Ove Gamlem, teknologiansvarlig i Cisco Norge.

Eksempel på dette er stadioner, konsertarenaer, sykehus, offentlige knutepunkt for transport o.l. Vi ser også muligheter for bruk i mer kommersiell sammenheng, som kjøpesentre og kinoer hvor en ønsker å for eksempel analysere effekten av produktplassering eller annonsering, avslutter Gamlem.