Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg  »  Sikre passasjerer med Combisafes...

Sikre passasjerer med Combisafes løsninger

Combisafe1

KPMGs nye hovedkontor, som bygges ved siden av sentralstasjonen i Helsinki, krevde en rekke innovative løsninger som ville gi både kantsikring og fallsikring for arbeiderne og fotgjengerne på bakkeplan.

Når det bygges en bygning ved siden av en strømførende jernbane med overhengende strømledninger, kommer sikkerheten til passasjerer og operatører først.

KPMGs nye hovedkontor, som bygges ved siden av sentralstasjonen i Helsinki, krevde en rekke innovative løsninger som ville gi både kantsikring og fallsikring for arbeiderne og fotgjengerne på bakkeplan. Ledende fallsikringsspesialist COMBISAFE tok disse utfordringene på strak arm og leverte nedfallsskjermer og SMB-kantsikringssystemer.

Nedfallskjermer

Siden betongen ble støpt på stedet, var det en reell fare for at forskalingselementer, armeringsjern og avstivere kunne falle ned på plattformen. Hovedentreprenør Lemminkäinen spesifiserte nedfallsskjermer på den bakre planet av den seks etasjer høye bygningen for å beskytte fotgjengere på bakkeplan mot fallende gjenstander og avfall. 

- Sikkerhetstiltaket skulle ikke bare beskytte fotgjengere, men også de faktiske togvognene og høyspentledningene. Det var svært viktig at det ikke falt ned gjenstander som kunne treffe togvognene, slite av høyspentledningene eller føre elektrisiteten til personene på bakkeplan, sier Mikko Kuusisto, Site Manager, Lemminkäinen.

Utfordring

Det å koordinere installasjonen av nedfallsskjermene med det svært travle støpearbeidet de ulike stedene, var virkelig en utfordring for hovedentreprenøren. Det var heller ikke mulig å bore i betongen, så COMBISAFE måtte utarbeide en løsning der og da. Løsningen gjorde at alle de 28 nedfallsskjermene kunne løftes på plass med en tårnkran og installeres på én dag uten å komme i veien for betongentreprenøren.

Stopper fall på opptil seks meter

Med et utstikk på 3,3 meter er COMBISAFEs nedfallsskjermer testet iht. EN1263 og kan stoppe fall fra opptil seks meter. Maskevidden til fallsikringsnettet er 60 x 60 mm, og det leveres forbundet med et ekstra finmasket avfallsnett på 20 x 20 mm som standard. Det kombinerte nettet kan fange opp og holde på betydelig mindre avfallspartikler og gir derfor full beskyttelse for personer på bakkenivå.