Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg  »  Luft-til-vann varmepumpe ga bedre...

Luft-til-vann varmepumpe ga bedre hverdag

Bauer

Belinda Bjerke fra Kristiansand drømte om et hus i betong og glass. Belinda Bjerke fulgte drømmen og flyttet høsten 2012 inn i et topp moderne hus med vakker havutsikt.

For Belinda Bjerkes drømmebolig i betong og glass var det beste alternativet luft-til-vann vampepumpe fra Bauer Energi.

Belinda Bjerke fra Kristiansand drømte om et hus i betong og glass. Belinda Bjerke fulgte drømmen og flyttet høsten 2012 inn i et topp moderne hus med vakker havutsikt. Under planlegging og bygging av drømmehuset var det flere faktorer som det ble viktig å ta stilling til. For Bjerke var fokuset på løsninger som var både miljøvennlig, barnevennlig og ikke minst kostnadsbesparende.

Kalde materialer

Huset er bygget i materialene betong og glass som regnes for å være kalde materialer. Særlig vinterstid ville huset trenger en skreddersydd løsning på oppvarming til denne typen bygg, både planløsning og materialbruk. Bjerke forteller at hun fulgte rådene fra distributør og leverandør Bauer Energi AS. Her var det viktig å finne riktig løsning som kunne bidra til å redusere strømutgifter i fremtiden. For den nyoppførte boligen var det beste alternativet for Bjerkes behov varmepumpen Luft til vann.

Betongbygget fikk installert LG Therma V som er regnet for å være et av markedets mest økonomiske oppvarmingsløsninger med en COP opptil 4,5. For Bjerke var det viktig å velge miljøvennlig, og LG Therma V anvender fornybare energi fra luften ute som fører til reduserte CO2-utslipp. Bjerke forteller at hun var svært overrasket over hvor enkelt og diskre denne løsningen var, med kun en ute-del og en inne-del som varmer opp hele boligen.

Mange fordeler

Etter noen måneder i sitt nye hjem opplevde Bjerke at det var mange fordeler som gjorde hverdagen bedre for familien. Med varmepumpen LG Therma V hentes energien fra luften ute og avgir varme via vannbåren gulvvarme, radiatorer og konvektorer. Bjerke er småbarnsmor og forteller at barna kan gå barbeint inne på vinteren og hun slipper å tenke på om barna er kalde på føttene. Løsningen med LG Therma V gir lun gulvvarme som gjør at barna kan leke direkte på betonggulvet. Huset har fått installert en løsning tilpasset det nordiske klimaet som gjør at forholdene innendørs føles som et lunt hjem selv med den ekstreme kulden som  har vært på Sørlandet dette vinterhalvåret.

Mye å spare

Bauer Energi AS  mener det er viktig å være i forkant før man begynner bygging både av privat bolig og næringslokaler. Man kan spare store utgifter ved å velge riktig klima- og oppvarmingsløsning tidlig i byggeprosessen. Bauer Energi AS har kunnskap om hvilke løsning som er best for din bolig enten det er et eldre hus eller du er i oppstarten på en boligdrøm.