Forside  »  Ingeniørnytt  »  Bygg  »  Første kvinnelige toppsjef i...

Første kvinnelige toppsjef i mannsdominert bransje

Byggkvinne

Kari Sandberg (52) er ansatt som ny administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

Kari Sandberg (52) er ansatt som ny administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). 

Det er et historisk skifte for EBA, som i sin over 100 år lange historie aldri har hatt en kvinnelig toppsjef. - Det er ikke særlig spesielt å ansette en kvinnelig administrerende direktør, men det er jo et faktum at Kari Sandberg er den første kvinne som noen sinne er blitt toppsjef i EBA, og at entreprenørbransjen dessverreer  en altfor mannsdominert bransje. Ansettelsen av Solberg  markerer et skifte i positiv retning for hele bransjen, sier styreleder i EBA, Sven Christian Ulvatne.

Best kvalifisert

Ulvatne, som til daglig er administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding, påpeker at Sandberg først og fremst er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte av mange gode kandidater. Han opplyser at styret i EBA vedtok enstemmig å tilby Kari Sandberg stillingen som administrerende direktør.

Fra Trygg Trafikk

Kari Sandberg kommer fra jobben som direktør i Trygg Trafikk, og trer inn i sin nye stilling i juni. Hun har ikke selv reflektert mye over at hun er den første kvinnelige lederen av EBA, ettersom hun har lang og god erfaring fra mannsdominerte bransjer.Tidligere lederstillinger i Trygg Trafikk, Skiforeningen, LO og NSB har tilført Sandberg kunnskap om å jobbe med infrastruktur, samferdsel og sikkerhet.

Trekke i samme retning

- Byggenæringen står for mye av verdiskapningen i Norge, og skaper mange arbeidsplasser. Jeg ser frem til å arbeide for å sette næringen på dagsorden, jobbe mot forutsigbare og gode rammebetingelser i bransjen, samt bidra til godt samspill og samarbeid internt i foreningen og eksternt. Jeg vil få flest mulig til å trekke i samme retning for å skape lønnsomhet og gode rammebetingelser i næringen, sier Sandberg.